Revisjonshistorikk [tilbake]

Vel...det er mulig det ikke går an å ettermontere et ryggekamera, i såfall er jo ditt neste spørsmål til forhandleren her om de kan tenke seg å montere et after-market kamera om du skaffer et slikt. Kall det gjerne et kompromiss som begge blir litt fornøyd med...det å gjøre en nogenlunde pen jobb er bøygen her....ikke å få tak i selve duppeditten. Google er din beste venn...tipper du finner gode alternativer hos f.ex både Bilxtra og Biltema. Sistnevnte er forsåvidt greit nok, man har til og med en trådløs sak som inneholder både DVR-kamera og ryggekamera....uten at jeg har sjekka veldig nøye tyder det på at du har både dashcam og ryggekamera i en duppeditt.

Og ja...det er montasjerbeid knyttet til duppeditten uansett om du har trådløs overføring eller trrådbundet overføring fra kameraet der bak til displayet et sted foran i bilen. Tro meg, du vil IKKE ha et sugekopp-opplegg og en lighterplugg for å få strøm, kjøp like godt en seriøs brakett samtidig og sørg for å plukke strøm direkte fra en sikringskurs....det siste er ikke så enkelt som det høres ut til i våre tider der bilene overvåker spenning og strømtrekk på sikringskursene løpende. Har ikke de to nevnte leverandørene en brakett, kjøp kamera og brakett hos f.ex Bilradiospesialisten, der forhandler man både det ene og det andre - overveiende sannsynlig at de kan finne en passende brakett fra f.ex Brodit. Ja, det koster litt, men om forhandler tar jobben sparer du minst en tusenlapp...forutsatt at man gjør skikkelig arbeid. Og vil man ikke? Bruk Bilradiospesialisten eller tilsvarende firma til jobben, koster ikke allverden og arbeidet er bra.

The bottom line er at ryggekamera egentlig ikke er noe man trenger om man er aktiv i speilene. Ryggekameraet har imidlertid en fordel: det fungerer som et "bakespeil" som ser tvers gjennom bakluka på bilen. Da får du øye på den rabbagasten som har sprunget inn bak bilen din det ene øyeblikket du så ned på gulvet og ikke hadde full kontroll med sidespeilene. Lykke til!

Antall visninger