Revisjonshistorikk [tilbake]

Helt korrekt som Kamerat K sier, men som han påpeker her: det er en krevende jobb....grundig rengjøring og alt som hører til er alfa og omega...om mulig enda viktigere enn ved en konvensjonell understellsbehandling. Det er så enkelt som at tykke lag med "godstoff" under bilen er noe dritt, dersom det slipper uten å sprekk får man hulrom der det kan samle seg kondens....altså vann. Har du god erfaring med det aktuelle firmaet, tut og kjør, du kan nok oppleve en viss reduksjon i støy med en slik behandling, men the bottom line er at du bør være meget, meget nøye med å sørge for etterbehandling til fastsatte intervaller...nettopp fordi bare LITT tykkere lag....som det nødvendigvis blir her...er en vesentlig mer krevende øvelse.

At det virker? Garantert. Det som er et åpent spørsmål, er hvor mye støyreduksjon det egentlig gir. Det vil varierere fra bil til bil, og som Kamerat K sier, det er andre tiltak som kan være et godt supplement. Om det har noen mening med en såvidt ny bil, vil jeg ikke ha noen formening om, jeg forsøkte en gang i tiden å lydisolere en Moskwitch 412. Det hjalp jo rent subjektivt, men når jeg målte med et kalibrert instrument var egentlig ikke noen synlig reduksjon....det er på ingen måte enkelt å måle lydtrykk i et så dynamisk måleobjekt som en bil!

Her støyer vel ikke bilen din spesielt mye, jeg tenker at det primært er dekkstøy som kan være problematisk på den sorten bil. Da kan den behandlingen du nevner definitivt ha noe for seg, gitt at man bla dekker innerskjermene med godstoff som Kamerat K sier. Kjøper du i tillegg støysvake dekk, det være seg Nokian eller Michelin, ved neste korsvei, kommer du helt klart til å oppleve mindre støy. A complete different matter er det om du opplever motorlyden som sjenerende, du har jo en noe spesiell girkasse. Om målet er å dempe den støyen, ville jeg tatt det opp med de som gjør jobben....mulig de kan påføre "godstoff" under panseret, eventuelt gi deg et råd ifht om du kan feste støydempende materiale under panseret eller på innsiden av torpedoveggen.

Antall visninger