Revisjonshistorikk [tilbake]

Ja, Toyota og Lexus skal være driftsikre biler, gitt at man passer normalt godt på dem. Nå er det jo sånn at Lexus har sin pris, og Toyotas tilbud når det gjelder hybride drivlinjer, er biler av den sorten man liker eller ikke liker...av ting som krever tilvenning kan nevnes en noe spesiell automatkasse, instrumentpanel som gjør at man i enkelte modeller føler seg hensatt til Star-Trek og ikke minst, seter som ikke er helt "der" for oss over 1.70. Enkelte modeller, som C-HR, har et design som gir omtrent like mye utsyn for de i baksetet ville hatt i en varebil uten vinduer. I det hele tatt, vi snakker om biler der grundig prøvekjøring og et par runder i tenkeboksen er fornuftig om du vil være fornøyd en stund....ikke kjøp bare på reklamen....du skal trives med bilen i lang tid!

I ditt sted ville jeg også spandert å ta en tur innom en Skoda-forhandler, om ikke annet, så for å ha en referanse. SKoda har mer konvensjonelle løsninger, men for alle praktiske hensyn, tar du vare på bilen er den minst like pålitelig som en hvilken som helst Toyota. Min favoritt er Octavia, da får passe stor bil med god innvendig plass og mengder av bagasjeplass. Skoda har også andre modeller i det segmentet du er mest interessert i, og hybride drivlinjer kommer på løpende bånd. Ellers vil du med stor sannsynlighet oppleve at du får et hyggeligere service- og driftsbudsjett med en Skoda...det er greie biler...og rimelige deler....dessuten vesentlig enklere å etablere et godt kundeforhold til et autorisert tredjepartsverksted som har en langt lavere timepris enn merkeverksteder....pass bare på at man følger serviceprogrammet for garantiens skyld!

Hyundai ville jeg ikke vurdert i det hele tatt...dels fordi det har vært mye rot mhp den norske importøren, både i forhold til generell drift og garantisaker, i tillegg er det helt klart ikke et merke du vil velge om driftsikkerhet og pålitelighet er viktig for deg.