Revisjonshistorikk [tilbake]

Gitt begrenset kunnskap vil jeg anbefale at du kjøper bil hos en anerkjent forhandler med tilstandrapport, alternativt får med deg en bilkyndig venn når du ser etter aktuelle biler. Med en investering på 100.000 eller mer, vil jeg jo si at en tilstandsrapport fra en objektiv tredjepart, eksempelvis NAF, kan være en svært fornuftig investering før kjøp. Når det er sagt, det avgjørende er bilens faktiske stand der og da, ikke hvor mange kilometer den er kjørt. Fordelen med en bil som er kjørt "langt", er at prisen du betaler normalt sett skal være lavere. Da får du nyere bil for samme budsjett. Nyere bil betyr ofte sikrere bil, og ikke minst: mindre risiko for rustdannelse. Ja, rust er et problem du skal være på vakt mot, også for relativt nye biler!

Å kjøpe bil med "øyet" er forsåvidt greit om du er kritisk til hva du ser. Men ikke la deg styre av følelser, det er farlig lett å "sminke" en dårlig bil.....derfor....bilkyndig venn....tilstandsrapport!!!!

Mhp BMW / Audi er det en smakssak. Oppsøk gjerne forhandlere og ta en grundig prøvekjøring av aktuelle biler før du bestemmer deg. Jeg ville jo sagt at A3 nok ligger nærmere BMW 1-serie, men ellers er både A1, A3 og 1-serie små forhjulstrekkere med hver sine særpreg. Audi er en mer anonym bil, på godt og vondt. Ellers trekker BMW et noe lenger strå enn Audi om du ønsker deg automatkasse. Tenk også tanken på at VW Golf kan være et alternativ. Golf 7 kom i 2012, 3-dørs versjonene ligger ofte lavere i pris. ris, med Golf 7 kom også bedre lydisolasjon og et kraftig oppgradert interiør. Mange motoralternativer, vær ops på at 1.4 TSI er best ETTER 2014. Rett nok ikke så sterkt sportslig image som BMW / Audi, men en helt damebil. Du nevner også Mercedes A-klasse: dette er et mer konservativt alternativ, med et markant annerledes design vs de to andre du nevner. Ikke riktlig like mange å velger i markedet, min subjektive oppfatning er at blant de jeg nevner over, vil du nok oppleve mest glede og minst problemer med en BMW 1-serie, alternativt en Golf....med sistnevnte kan du fort vekk få mer bil for pengene.