Revisjonshistorikk [tilbake]

Såvidt jeg forstår. har du kommet i et pillement der du ser SUV som et mer hensiktsmessig alternativ til den billen dere har, primært på grunn av alder. Først og fremst, jeg var i samme pillement selv når jeg skulle bytte bil sist. Etter noen runder med prøvekjøring kom jeg til at SUV har såvidt mange bakdeler, både praktisk og i forhold til vårt kjøremønstrer, at jeg istedet endte opp med en konvensjonell gubbebil, dog med 2 cm ekstra bakkeklaring. Jeg og kona er over gjennomsnittet høye, men vi kommer fint ut og inn, det dreier seg om å ta det litt rolig og flytte kroppen mot døra samtidig som man tar godt tak i dørkarmen osv og bruker armstyrken for å holde vekta. Omvendt når man setter seg inn. Det viktigste er relativt store, gode dører og passe høyde. Det er ikke nødvendigvis enklere å komme ut og inn av en SUV, spesielt ikke en liten SUV.

Hva som er riktig for dere, finner dere bare ut ved grundig prøvekjøring. Den bilen dere har er jo egentlig en grei bil, men sportsunderstell er noe herk, både mhp komfort, men også om bilen er et par cm lavere enn en standardbil av samme sorten for å være "sportslig". Uten sammenligning forøvrig, min gamle mor hadde et lignende problem: bilen var lavere enn hun satte pris på. Hun la et par puter i førersetet, vips, så satt hun passe høyt, både når hun skulle ut og inn av bilen, og når hun kjørte. Det enkle kan være det beste. Dog er det neppe noen løsning med en A3. Siden du også har oppdaget at prisnivået for nyere Q3 er ubehagelig høyt, vil jeg anbefale å se nærmere på Skoda...ta gjerne en tur innom en forhandler...koster ikke noe å prøvesitte / prøvekjøre brukte eller nye biler, så kan du heller finne bruktbil i ro og mak senere! Både Roomster og Yeti er biler som er høyere enn normalt, og spesielt deisgnet for å være praktiske å komme inn og ut av. Ja, de ser ut som kasser på hjul, men en SUV er jo egentlig akkurat det: kasse på hjul :-) Vel verdt å sjekke ut disse to før du hiver deg rundt for å finne en SUV....velger du en brukt Skoda får du mye nyere bil for pengene, og kan sannsynligvis ha den så lenge du orker å kjøre. Et NB: sjekk for rust...alle nyere biler ruster pga elending rustbeskyttelse fra fabrikk....finner du en grei bil, kjører du den direkte til understellsebehandling!

Ellers kan du jo se på ny Dacia Duster for den summen du nevner, og du kan se på noen år gamle Mitsibushi Outlander, Toyota RAV4, Honda CRV....utvalget er stort....men ops-ops, du vil oppleve en hvilken som helst av disse som en nedtur i forhold til den feiende flotte Audien du har. Grundig prøvekjøring....og tenk seriøst på Skoda-alternativet. Da får du iallefall LITT VAG-følelse! Når det er sagt, det finnes også en hel liten familie av nye SUV fra både VW og Skoda som kan være verdt å se på, de har jo også begynt å dukke opp i bruktmarkedet. Ikke et vondt ord om Audi, men du får også mer SUV for pengene om du velger Skoda eller VW. Fra VW snakke vi T-Roc, T-Cross, Tiguan...når det står Skoda på bilene snakker vi først og fremst Karoq. Dog....skal du overholde et budsjett på rundt de 300, er Yeti et fullverdig alterntiv! Lykke til!

Antall visninger