Revisjonshistorikk [tilbake]

Heisann! Huff - dette er en kjedelig sak. Ja - det her vørt en del krøll med disse girkassene, men jeg har ikke hørt om noen som har hatt så store problemer som deg.

Jeg skjønner at dette fort kan bli veldig dyrt og at det er irriterende med en slik feil men nesten ikke blir kvitt. Det skaper mye frustrasjon for deg som bileier.

Men om man legger følesene helt til side og ser på iskalde fakta - så har nok Ford kanskje rett her. Det behøver slett ikke at de MÅ stå på retten sin ...

Det er nemlig slik at deler / komponenter som skiftes i garantitiden ikke automatisk få 5 år med nye garanti. De følger bilens øvrige garanti. Det er også noe som heter delegaranti. Den er vanligvis på to år.

Slik jeg forstår deg, er tidsfristen på både garanti og delegaranti utløpt. Slik sett har nok Ford rett. Men når det er sagt så synes jeg faktisk at de her burde legge juss-prinsippene til side, se på saken og alle problemene du har hatt med dette underveis i en helhet. Og derigjennom kunne gi deg et tilbud som både du og de kan leve med. Det finne som regel gode løsninger - om man vil. Ford selger ikke så mye biler om dagen, så de burde absolutt legge seg litt i selen for å ta vare på de kundene de her.

Juss er ikke min sterkeste side, så det kan også være smart å få enten forbrukerrådet, eller en jurist fra NAF eller KNA på banen her, for å se på dette for deg.

Ønsker deg lykke til!