Revisjonshistorikk [tilbake]

Hei Jon – morsomt med planer om ny bil, da!

Når du spør om det er noen fare ved å kjøpe en slik bil så er egentlig svaret både ja og nei. Det de mange av oss tenker på når vi hører ordet bruktimport, er frittstående, små-sleske bruktbilhandlere, som var ute etter å gjøre kjappe penger på store litt eldre Mercedes og BMW. Da var det absolutt grunn til å passe på...

Det er det for så vidt fortsatt også. En del bruktimporterte biler har dårligere garantivilkår enn det Norsksolgte har. Det forekommer fortsatt avvik i utstyr og spesifikasjoner på en del biltyper. Les ett eksempel på det her:

Ikke minst vet vi at det fortsatt jukses med kilometerstanden og at det, dessverre, er mye vanligere enn vi tror. Så – ja, det er all grunn til å være ekstra påpasselig med å sjekke disse bilene nøye. Men bruktimport er ikke nødvendigvis hva det en gan var. De siste årene har det blitt langt vanligere at forhandlere og importører selv bruktimporterer biler. Da kanskje nesten nye biler direkte fra fabrikk, eller store merkeforhandlere av samme merke. Det er langt tryggere, ofte får man da "norsk" garanti og mye tryggere eller garantert historikk. Da mener jeg at så godt som like trygt som å kjøpe en norsksolgt bil.

Men som forbruker må du forsatt sjekke litt, spørre og grave og be om dokumentasjon. Det gjelder for så vidt ved alle bruktbilkjøp. Du sier ikke noe om hvor gammel bilen du funderer på er og ei heller hvem som selger den. Men den har jo gått et stykke, så den er kanskje noen år gammel?

Jeg synes dermed at det er lov til å utvise litt sunn skepsis og at det er en bil som du bør grave litt ekstra i historikken på. Eventuelt få en NAF-test på eller en gjennomgang eller tilstandsrapport fra et verksted på. Sjekk også litt rundt dette med garanti, enten det er fabrikkgaranti, bruktbilgaranti, eller ingen garanti i det hele tatt. Det siste hadde gjort meg skeptisk.

Men er bilen hel, pen velholdt med god historikk og god teknisk stand, så kan en bruktimportert bil absolutt være et helt greit kjøp.

Ønsker deg lykke til med bilkjøp!