Revisjonshistorikk [tilbake]

Heisann – takk for langt og interessant spørsmål. Et spørsmål det langt på vei ikke finnes noe fasit på enda. Rett og slett for at det ikke finnes noen eldre biler av Tesla. Men jeg synes din vurderinger virker fornuftige. Og jeg har vel litt lyst til å be deg beholde bilen som jeg oppfatter at du ert både glad i og fornøyd med. Særlig med tanke på studier, studielån og omgjøring til stipend.

Selvfølgelig må man ta høyde for at noe kan skje. Men jeg tror allikevel at din Tesla kan være billigere å eie, enn enn tilsvarende BMW, Audi og Mercedes i samme prisklasse.

Det kan jo gjerne skje saker og ting etter 100.000 km og 5 år. Det har liksom blitt litt en slik «Best før-dato». Men det behøver heller ikke å skje noen ting. Det varierer jo sterkt og handler også litt om flaks og uflaks, samt vedlikehold underveis.

Du slipper i alle fall utgifter til turbo, registerreim, dieselpumpe, dyser, oljeskift, slitte kamaksler, dårlig dynamo og defekt topplok etc. Etc.

Sett av litt penger til vedlikehold og behold Teslaen din om du har en god mangefølelse på den, blir mitt råd her. Bremser, forstilling, dekk er jo ting som trolig kan komme. Det gjør det på alle biler.

Det som kan bli skikkelig kostbart er om man får noe skikkelig komplisert elektronikk-trøbbel. Men jeg har enda ikke hørt om noen som har opplevd dette. Men som sagt; å eie gammel Tesla er litt nybrottsarbeid som det skal bli interessant å følge med på framover.