Revisjonshistorikk [tilbake]

Heisann. Akkurat dette er en kime til mange og store diskusjoner. Noen endelig fasit finnes ikke da dette i stor grad avgjøres av skjønn. Selv om det selvfølgelig finnes retningslinjer.

Forskjellige mennesker har forskjellig syn på hva som er "uttafor" og "innfor" her. På samme måte som ulike mennesker har ulik oppfatning av når et kjøkken er rydding nok, eller hvor når man egentlig bør gå til frisøren.

De fleste seriøse aktører har dog retningslinjer de forholder seg til, men også dette er jo tolkningsspørsmål. Når går for eksempel en parkeringsbulk fra å være nettopp det - til å bli en liten skade?

Ett oppskrapet fangerhjørne etter møte med en søyle i ett parkeringshus er vel helt normalt etter tre år - eller?

Eksemplene er mange og det er vanskelig å gi noen konkret svar for meg på dette. Men jeg vil si at en bil skal være skadefri. også for den skrapen etter søylen i parkeringshuset. Noen mindre steinsprut i fronten må man nok si er innenfor. Men ikke en frontrute med steinsprut som gir mangel på EU-kontroll, eller som kan sprekke opp mer. En eller kanskje to bitte-små parkeringsbulker må kanskje aksepteres, men ikke flere og stor.

Vindu som har litt slitasje etter vindusviskere må aksepteres, på samme måte som noe slitte dekk etc. Er man uenig i takst / påkost ved innlevering av leasingbil, bør man få en uavhengig vurdering av for eksempel NAF.

Håper disse synspunktene fra meg gjorde deg litt klokere.

Antall visninger