Revisjonshistorikk [tilbake]

Heisann! Dette med oppvarmet garasje er et noe omdiskutert tema. For det er ikke bare bra.

Snø, is og rim smelter til vann, dugg og fuktighet FØR det helt tørker opp. Fuktighet er jo styggedom mot rust, særlig i kombinasjon med salt, som det jo brukes litt for mange steder etter min mening.

Det kommer også litt an på hvor mye bilen brukes. Brukes den mange ganger hver dag, slik at det blir mye ut og inn – eller en gang i uka? Ut og inn ofte vil jo gi mere fukt da den kanskje aldri tørker skikkelig opp.

Da kan kanskje bilen ha vel så godt av å stå i ute kuldegrader, eventuelt i en kald garasje.

Med tanke på motorslitasje, samt forbruk og skadelige utslipp ved kaldstart så er det liten tvil om at det er lønnsomt å ha bilen stående varmt.

Det kommer jo også litt an på hvor man bor. Holder man hus et sted hvor det er stabilt vintervær med kuldegrader stor sett hele tiden, eller på et sted hvor det ofte er noen plussgrader det meste av tiden? Sistnevnte gir jo fuktig bil uansett. Samt at motorslitasje og utslipp ikke blir like alvorlig.

Men så er dette med komfort da – hvor deilig er det ikke å kunne sette seg inn i en varm bil en sur og kald vinterdag? Det kan definitivt være verdt en 1000-lapp i måneden om man er litt frossen av seg.

Så mitt svar blir: Av hensyn til bilen - både og. For egen komfort - definitivt ja!

God vinter - etter hvert - til både deg og bilen!

Antall visninger