Revisjonshistorikk [tilbake]

Heisann. Kjenner den følelsen der, gitt. Ikke rent sjelden jeg også har drømt å "strekke meg" litt ekstra ved bilkjøp og droppe å være så altfor fornuftig.

For å bruke Passat som eksempel på det fornuftige, er det klart at en X3 som regel - det finnes selvfølgelig unntak - nok vil være noe dyrere å eie. Men jeg tror ikke det bør være snakk om store forskjeller.

X3 har nemlig vært en bra bil helt siden den ble lansert. Du bør absolutt kjøpe med 2-liters diesel og kanskje ikke altfor mye fancy utstyr. Hvis/når det går i stykker, blir det nemlig fort dyrt.

Det er veldig vanskelig å sette opp noe detaljert regnestykke for dette, men har du råd til å kjøpe X3-en og vanlige reparasjoner ikke knekker øknonomien din, tror jeg ikke du tar noen stor risiko her.

Men i forhold til Passat vil X3 gjerne være eldre og ha gått mer enn til samme prisen. Derfor skal du bruke tid på å finne et godt eksemplar. Det er en absolutt forutsenting at alle servicer er fulgt, sjekk også at slitedeler er skiftet og at bilen ser bra ut, både inni og utenpå. Ta også en titt under, i tilfelle "din" X3-selger er av det lille fåtallet som har forsøkt seg utenfor veien med bilen.

Og til slutt: X3 er en bil som gir veldig mye kjøreglede. Det er jo også et viktig poeng når man skal handle bil. Dessuten er den ganske rommelig og har fin framkommelighet. Lykke til med valget!