Revisjonshistorikk [tilbake]

Relativt ny bil og kun kjørt 230.000.....ville sjekka om det finnes byttemotorer...det er jo en bil som er solgti et ikke ubetydelig antall utover i Europa. En brukt motor skal man være forsiktig med, om du da ikke får en med VELDIG god garanti. Kan fort vise seg at den har samme svakheten som den du har!

Ville jo også spurt verkstedet om hva som er årsaken til problemet: er det en sylinder uten kompresjon, kan det være en stempelring, det kan være et stempel som har gått til Jesus, og det kan være så enkelt som en ventil eller to som ikke lenger tetter....legio muligheter. I sistnevnte tilfeller er det jo mulig å reparere, eller få tak i et overhalt topplokk...jeg ville spurt verkstedet om et råd. Man ressonerer antagelig som så at en såvidt gammel bil som er kjørt litt, har begrenset verdi, men for din del er det jo så enkelt som at hvis du får satt inn en byttemotor for f.ex 30.000. så har du bil i flere år for denne prisen gitt at din vurdering av bilens stand er korrekt. Verkstedet vil kanskje også kunne gi deg råd om hvor du kan få tak i en byttemotor.

For ordens skyld: byttemtor er en brukt motor, men den er overhalt og bygget opp igjen etter fabrikkens spesifikasjoner, med en drøss nye deler, pakninger, tetningsringer osv.. Det er oftest en REN blokk, dvs uten eksosmanifolder, innsuging etc etc, der bruker du det du har....Mener det finnes leverandører av motorer til de fleste bilmerker rett over svenskegrensa....sjekk bla finn.no. Å få satt den inn, er jo kurrant, det ordner nok verkstedet du nevner for en grei pris.