Revisjonshistorikk [tilbake]

Jeg er nok redd jeg byr deg på svaret du helst ikke vil ha.

Men det er jo slik at når en bilmodell blir billigere, så faller også bruktbilprisene. Slik er det bare. Uten at jeg har sjekket nøyere, så vil jeg anta at det er bortfallet av den forhatte hk-avgiften som gjør at bilen din blir billigere å kjøpe ny. En BMW M4 har jo som kjent rikelig av disse boende mellom forskjermene...

Faktisk så mange at avgiftslettet på denne bilen utgjør godt over 100.000 kroner. Samtidig som vektkomponenten og CO2-komponenten også er endret, hvilket også bidrar til avgiftsendringer.

De fleste bilmodeller blir påvirket. For noen blir konsekvensene små, mens det kan utgjøre flere tusen kroner på andre og på enkelt mer ekstreme, slik som din; mangfoldige titusener ...

Selvfølgelig litt kjipt for de som allerede her kjøpt. Men gunstig for de som går med tanker om å handle bil med stor motor.

Det gjenstår dog å se om alt avgiftelette, for de bilene det gjelder, kommer kundene til gode fullt ut, eller om forhandlere og importører velger å "putte en del i egen lomme" i form av høyere marginer av salget.

Det er dessverre ikke helt uvanlig det heller. Jeg håper uansett at du nyter M4-en din og ikke lar de ubehagelige nyhetene ta nattesøvnen i fra deg.

Husk at neste gang du skal kjøpe bil, så kan den være billigere!