Revisjonshistorikk [tilbake]

Scirocco er jo egentlig en grei versjon av Golf, med et stilig karosseri :-) Jeg ville vel heller tenkt i retning av Golf 7, gjerne en GTI, kan anbefale at du tar en grundig sammenligning og prøvekjører begge.

Uansett, de ssmå bensinmotorene er gjennomgående både driftsikre og økonomiske, Det skal ha vært problemer med kamkjedet på en versjon av 1,4 TSI, på et tidspunkt gikk man derfor tilbake til tannreim. Motoren som sådan er relativt komplisert, men den går like langt eller like kort som alle andre små bensinmotorer, gitt at du er nøye med å overholde serviceintervallene. I første rekkke innebærer dette å være nøye med oljeskift / filterbytte, drit i "longlifte-intervallene", skift konsekvent ved maks 20.000. Det er også viktig å skifte registerreim ved fastsatt intervall. Å unngå å belaste motoren før olja er varm, er også en god regel. Du ser raskt hvorfor om du ser på sprengskissen av motoren. Ellers er dette greie biler med velprøvd teknologi, og jo nyere, jo bedre.

En pekefinger: de små bensinmotorene er arme greier. Jeg opplever dem som stressende med manuell girkasse, dette er biler der automat virkelig kommer til sin rett. I ditt sted ville jeg også vurdert TDI, mener Scirocco også er levert med 2.0 TDI. Det er en vesentlig bedre motor, om du er opptatt av at motoren "går langt", er TDI tingen. Med "langt" mener jeg 500.000 og mer. Men smaken er som baken, du bør absolutt prøvekjøre alternativene og gjøre deg opp din egen mening. Lykke til!

Antall visninger