Revisjonshistorikk [tilbake]

Sjekk Passat....Det er så mange av dem at du får veldig mye bil for pengene, spesielt 2.0 TDI med kun 110 hk som ble levert rundt 2010, er en utrolig rimelig bil...både som ny dengang da og som brukt. Det jeg er uskkker på, er om denne finnes med DSG. Men greit nok, det finnes også 140 hk TDI...med DSG. Greie biler, anbefaler TDI fremfor bensin...spesielt når du kjører 30.000+ i året. Bare drivstoffbesparelsen gir deg grunn til å smile hele veien til banken. At det finnes gærne politikere som gjerne vil innføre nye avgifter, skal du ikke se bort fra, men jeg tenderer til å tenke at neste "offer" på avgiftenes alter blir elbilistene.

Derved vil innbytteprisen være grei nok om både 2 og 4 år. Om du da ikke like gjerne kjører den i 10 år...du blir glad i en Passat, og 500.000 km og oppover er ikke et problem...gitt at du passer på den. Jeg kan anbefale understellsbehandling, oljeskift med filterbytte hver 20.000 km, passe på registerreim-intervallene. Da har du også lista over de viktigste sjekk-punktene på en brukt Passat. Om bilen ikke har dokumentert vedlikehold...fra merkeforhandler eller tredjeparsverksted..evnt kvitteringer...gå videre til neste bil...det er ikke rasjonering på Passat. Bortsett fra at dette dokumenterer vedlikeholdet, er Passat en av de bilene det er aller enklest å manipulere speedometerstanden på....

Om du finner en firehjulstekker innenfor budsjett...dette gir økt stabilitet, økt sikkerhet både sommer og vinter. Prøvekjøring er også viktig...du skal trives med bilen i mange år.

Alternativet er selvfølgelig Skoda Superb / Skoda Octavia, men vær klar over at Skoda før 2013 var hakket enklere enn Passat - på mer enn en måte.