Revisjonshistorikk [tilbake]

Det første du må sjekke - om det er mulig - er at bilen har korrekt kilometerstand.

Russisk bil, som står i Ungarn... Hmmm... Her MÅ du bare være - uskyld uttrykket - være jævla grundig i forhold til dette med identitet, at det faktisk er den riktige. Du må også sørge for at alle papirer er originale og ikke kopier. Vær skeptisk og sjekk, sjekk og sjekk blir mitt råd her...

Kjøper du usett? Hvor smart er det? både i forhold til bilen - også i relasjon til selger. Du vil få et helt annet inntrykk ved å møte vedkommende.

Vin-nummer er nøkkelen til "alt" her. Forutsatt at det er det riktige.

Er det momsfradrag på bilen? Det bør det jo være om det skal bli "butikk" av dette. Det er vel den "blemma" de fleste ryker på - at de ikke får refundert dette. Det er faktisk ganske vanlig, selv fra seriøse forhandlere. Det er som regel snakk om flerfoldige titusener.

Fabrikkgarantien gjelder for det landet bilen ble registrert første gang - selv om den kommer til Norge. Ingen andre land har så gode garantier som oss. 1 - 3 år er vanligst. Du vil heller ikke ha norske reklamasjonsrettigheter på denne bilen om du tar den inn selv.

På en slik bil ville jeg nok hatt en eller annen type for superforsikring som dekker maskinskade etc. Det er også mulig å kjøpe garanti.

Det er altså en god del ting du MÅ være oppmerksom på her. Blir du usikker / får dårlig magefølelse - så styr unna.

Når det gjelder brukt prisen så kjenner jeg litt på at det nesten er minste bekymring har. Vanskelig å gjette, men regn med ca 600.000 for denne om 3-4 år.