Revisjonshistorikk [tilbake]

Fiat 500 har bøtttevis av sjarm, og må kunne sies å være den beste bilen Fiat har sluppet de siste tyve årene. Som selger av en slik bil i Norge har du imidlertid flere problemer: et massivt dårlig rykte, som nok langt på vei kan skyldes rot med import, salg og service gjennom flere tiår i det norske markedet. Dernest er det en bil som mange oppfatter som upraktisk, du skal være litt "fan" av konseptet for å kunne leve med et heller trangt baksete og ditto bagasjerom.

At bilen først og fremst etter manges hode passer best i trange smug i byer syd i Europa, er også en barrierere...i tillegg er det dette med pris. Bilen har falt som en murstein i pris, om din bil er aldri så bra: om din pris har høyere pris enn "konkurrentene", må du påse at annonsen formidler at din bil er bedre enn de andre: fortell med ord og gode bilder at bilen er sjarmerende, har mer enn nok plass til to, fantastisk å kjøre i byen,

I det hele tatt: du skal finne den personen som synes akkurat din bil er den han eller hun bare må løpe og kjøpe. Det som er dumt, er at høsten er en dårlig tid uansett, dered blir det et valg mellom å prøve med en noe lavere, men for deg akseptabel pris, eller la annonsen ligge til neste vår og ta tapet med "et år eldre". Og er prisen du får fortsatt så lav at du synes det blir dårlige greier...husk på at barnevogn-perioden er en overgang. Det er atskillig enklere å få plass til barnesete og en trille til et større barn...enn bagvogn etc etc.. Vi har forøvrig hatt to generasjoner VW Beetle som konebil, den fungerer som en drøm med barnesete til barnebarnet, plass til vogna bak har vi også hatt, Beetle er ikke mye større enn Fiat 500, nesten like tungsolgt. Ikke fordi det er en dårlig bil, men fordi både Beetle og Fiat 500 har en liten, helt spesiell kundegruppe. som prioriterer sjarm fremfor bruksegenskaper.