Revisjonshistorikk [tilbake]

Takk for interessant beskrivelse og interessant problemstilling.

Jeg tror nok dessverre at tilbakemeldingen du har fått svært langt på vei er riktig. Det virker også som om verkstedet har tatt problematikken på alvor og gjort en betydelig innsats for på finne ut av dette. Det er også bra.

At den gode løsingen utebilr er selvfølgelig synd og kan synes urettferdig. Har verkstedet sjekket NØYE at aller overføringer og spjeld til varmeapparatet åpner / lukker som de skal? Noe feil har kan gi både for kald og for varm bil.

Tomgangskjøring over lengre tid vil aldri gi veldig varm bil, om vi ikke snakker gammel Volvo 24o, Ford Granada etc. Det er for lite restvarme. Det mest effektive er å kjøre. Gjerne på litt turtall - det tåler bilen din.

Har noe så enkelt som termostaten i motoren blitt sjekket eller skiftet? Hvis ikke så hadde jeg gjort det. Det er både billig og enkelt.

Om dette heller ikke hjelper så hadde jeg selv kommet til å brukt det gamle, men fortsatt genialt trikset med en papplate foran radiatoren. Det hindrer fartsvinden å kjøle med motoren for mye, slik at rett temperatur opprettholdes (82 - 90 garder). Da får du også god effekt i varme apparatet.