Revisjonshistorikk [tilbake]

Hei Jan Ove. Det er ikke noen problemer på få mer krefter i denne motoren. Jeg regner med at du har den vanligste motoren, en 2,0 TDI på 163 hk?

Her finnes det en masse forskjellige leverandører og du kan også til en viss grad hvor mye ekstra effekt du ønsker. 190 hk er ikke noe problem, men vel så viktig er det økte dreiemomentet som ofte øker med ca 10 prosent. Akselerasjonen blir også bedre. Du vinner nok fort 0,5 sekunder fra 0-100 km/t, men vel så viktig her er at den blir raskere fra for eksempel 80 -120 Km/t.

Forskjellen på en tunet og en standard bil er ganske store og merkes godt. I mange tilfeller går også drivstofforbruket ganske mye ned. Prisenen varierer noe med legger du 5 - 7000 kroner i dette så kommer du langt.

Når det gjelder tuning generelt så anbefaler jeg en omprogrammering framfor en såkalt "Powerboks". Har man bil med automatgir så bør man være forsiktig. Ikke alle girkassene tåler det økte momentet. Det samme gjelder for differensialer på biler med firehjulsdrift.

En del av de store og seriøse leverandørene gir garanti på motor og drivverk i forbindelse med tuning. Det er smart å sette seg litt inn i hva dette innebærer og hva som dekkes.

Det man også må være klar over at dette er ulovelig med mindre man betaler avgifter for det økte antall hestekrefter.

Et raskt søk på nettet vil gi deg treff på flere leverandører har i Norge som kan hjelpe deg. BSR er en av de store her hjemme.

Lykke til med sprekere bil!

Antall visninger