Revisjonshistorikk [tilbake]

Hei Stein! Dette er det nok mange som opplever i disse dager. Jeg gjorde det senest selv i går når jeg skulle legge om til vinterhjul på en Toyota.

Grunnen til at hjulene sitter fast detter at hjulboltene er fjernet er at det ofte oksiderer mellom selve felgen som er i aluminium og flensen på hjulnavet som er i stål. Dette gjør at felgen kan sitte skikkelig godt fast også.

1. Løsninger er like enkel som brutal. Om man ikke klarer å rikke / vrikke felgen av, så pleier jeg å bruke en litt tung sleggehammer og gi selve felgkanten et "klask" med denne. En god felg tåler ganske mye, så sannsyneligheten for at men ødelegger noe er minimal.

2. Når man får av hjulet så pusser man anlegget på hjulnavet rent med for eksempel stålbørste eller sandpapir. Legg på et tynt lag med hullagerfett eller annen type grease på selve anlegget. Litt motorolje kan også brukes, men noe som er mer tyktflytende fungerer bedre og tørker ikke så lett ut. Puss også litt forsiktig av rundt den innvendige senteråpningen på felgen også. Det er ofte ett hvitt belegg her.

Da kan du være tygg på at du får dette enkelt løs igjen til våren også.

Lykke til!