Revisjonshistorikk [tilbake]

Heisann! Dette er et interessant spørsmål som helt sikkert flere lurer på.

Litt grovt sett så vil jeg si at de gammeldagse 7-polede tilhengerfeste-kontaktene holder om man kun skal kjøre en vanlig varetilhenger.

De nyere 13-polede er å anbefale om man skal kjøre for eksempel en moderne campingvogn eller en mer avansert tilhenger med behov for tilkoblingspunkter utover det som en 7-polet kan levere.

En 13-polet kontakt har utgang for ryggelys, tåkebaklys og mulighet for uttakt til ekstra strøm etter behov, til for eksempel til ladning av batteri, til kjøleskap og ladning av ulike elektroniske duppe-ditter etc.

De her også mulighet til dobbel jordforbindelse og har også noen kontakter som ikke er i bruk. Kanskje er det smart å velge en 13-polet. Om du ikke har bruk for det på din bil akkurat nå, så kan jo behovet komme i framtiden. Eller at neste eier har bruk for nettopp den - når den tid kommer.

Skal du bruke tilhenger med 7-polet kontakt så finnes det adaptere å få kjøpt som ikke koster mange kronene. Disse får du på velutstyrte bensinstasjoner og der det selges bilrekvisita. Bakdelen med et adapter er selvfølgelig faren for dårlig kontakt med et slik ekstra "mellomledd".

Håper dette var oppklarende?

Ønsker deg lykke til med ny bil!

Antall visninger