Revisjonshistorikk [tilbake]

Hei Bernt. Ettersom jeg ikke kjenner til hverken fakta, har sett delene eller aner hvor langt den bil hadde gått på det aktuelle tidspunktet, så må mitt svar / min kommentar bli litt generell her.

Men det er riktig som du sier – som kunde har du alltid krav på å få med de utskiftede deler. De færreste ønsker det, så det er lurt å be om å få de med, eller få se på de på verkstedet. De skal tas vare på til kunden har hentet bilen.

Når det gjelder bremseskiver, så er mitt inntrykk at disse skiftes oftere og oftere. Ofte på grunn av at de er rustne eller på grunn av kast.

Men at de skal skiftes på første service. eller etter ett år på grunn av slitasje, synes veldig tidlig om man har en normal kjøre lengde. Da er det faktisk tidlig å skifte klossene også - etter min mening.

Normalt sett varer bremseklosser fra 30 - 50.000 kjøre kilometer og bremseskivene dobbelt så lenge. Minst. Dette avhenger selvfølgelig av kjørforhold og mønster.

Jeg har selv måttet skifte bremseskiver på en ett år gammel bil som hadde gått 17.000 kilomerer. Det var på grunn av kast i skivene og det var en garantisak så det kostet meg ikke noe. Skulle da også bare mangle ... Hvorfor verkstedet i utgangspunktet ville skifte dine skiver kan jeg ikke gi noe svar på. Det høres rart ut, men de kan jo ha gjort en feilvurdering i dette tilfellet og da er det jo greit at de ikke skifter de allikevel.

At et stort verksted i en merkekjede forsøker å lure deg, har jeg i utgangspunktet liten tro på. Det er ikke den beste måten å beholde sine kunder på det. Og det er jo tross alt kundene man lever av. Men jeg vet jo ikke ...

Jeg synes uansett at "rikset" ditt om å få med utskiftede deler er godt. Det vitner om at kunden er interessert og vil ha litt kontroll på hva som skjer. Det gjør nok også at verkstedet kanskje tenker seg om en ekstra gang før "tvilsomme" deler byttes ut.

Så herved videreføres ditt tips til den store allmuen av bileiere.

Takk for godt innspill!