Revisjonshistorikk [tilbake]

Heisann! For de av dere som har kjøpt elbil, og det begynner etter hvert å bli ganske mange, så forstår jeg frustrasjonen rundt alt snakket om hva som skal skje og hva som ikke skal skje. Det har vært en smule uforutsigbart slik det gjerne blir når mange har en mening. Men nå varsler i alle fall regjeringen varsler nå at de skal innføre moms på elbiler, med en form for «kjøpsstøtte» som skal kompensere delvis for dette. Men denne støtten er ventes å bli et flatt beløp, og ikke stå i forhold til det bilene koster.

For å ta et praktisk eksempel: På en typisk «norsk» elbil som Nissan Leaf, vil støttebeløpet kunne kompensere helt for at den har fått moms. Men det samme beløpet veier nok ikke opp for innføring av moms på en langt dyrere Tesla Model S.

I dag har en Model S til rundt 700.000 kroner et «momsfritak» på 175.000 kroner. Alt dette kommer altså ikke i tillegg, men det er grunn til å vente at Teslaene blir betydelig dyrere i årene som kommer.

For deg som allerede har kjøpt, kan dette i praksis bety en solid opptur i bruktbilprisene, men samtidig avhenger dette naturligvis av hvor mange konkurrenter som kommer til, samt generell popularitet i markedet. Jeg tror nok at S-modellene med firehjulstrekk vil være mere attraktive enn de med bakhjulstrekk og også hvor mye kommende Model X fra Tesla kommer til å ta av salget vil spille inn.

En ting er i alle fall helt sikkert. Det skal bli veldig spennende å følge prisutviklingen på elbiler de nærmeste årene. Og vi i Broom sak gjøre vårt ytterste for å oppdatere leserne vår både på nyheter, tester og ikke minst bruktbilpriser. Både på Tesla og på andre elbiler