Revisjonshistorikk [tilbake]

Hei Tormod.

Interessant ”duell” det der. Du gjør nok ikke noe galt uansett hvilken av disse du velger, men det er helt klart forskjeller dem imellom.

For det første er Passat en god del større enn Tiguan. Tiguan er i praksis basert på lillebror Golf. Det betyr ganske kompakte mål og bagasjerommet er for eksempel vesentlig mindre enn i Passat. Det kompenseres imidlertid et stykke på vei av smarte interiørløsninger og god fleksibilitet.

Ute på veien vil du også merke at Passat er en større bil. Den er mer komfortabel, du sitter litt lavere ( på godt og vondt) og den er litt mer ”kjørebil” enn Tiguan som ikke kommer unna at den er både høyere og dermed også har høyere tyngdepunkt.

Passat oppleves også som mer påkostet i interiøret, særlig hvis du koster på deg litt ekstratustyr. Det må du forresten gjøre på begge disse, selv i Highline-utgave, må du påregne å bruke noen ti-tusener ekstra før du har helt ”ferdig, komplett" og noenlunde velutstyrt bil.

Verken Tiguan eller Passat er spesielt nye konstruksjoner. Tiguan har vært på markedet i noen år nå, og denne Passat-generasjonen er i praksis bare en facelift av den forrige som kom i 2006. Likevel henger de begge godt med og i forhold til annenhåndsverdi vil nok begge være gode kjøp – jeg tror likevel at Alltrack kan komme til å holde seg enda et hakk eller to bedre.

Hvis en viss SUV-faktor er viktig for deg og du også foretrekker å sitte litt høyere, taler det til fordel for Tiguan.

De fleste andre faktorene peker etter min mening heller mot at Passat Alltrack er det beste kjøpet av disse to, da vil jeg også velge den med DSG-girkasse, den kler både bilen og kjørestilen til det fleste Passat-eiere svært godt.

Lykke til med valget, hadde vært moro om du sendte en mail og fortalte hva du går for til slutt gjerne med et bilde!