Revisjonshistorikk [tilbake]

Hei Eirik.

Da sitter vi faktisk i deler av den samme køen, jeg bor nemlig i Asker og Broom har kontor midt i Oslo sentrum. Du kan nok trygt si at jeg har sendt noen misunnelige blikk i retning av kollektivfeltet noen ganger! Derfor har jeg full forståelse for at du ønsker deg elbil som pendlerbil.

Når det gjelder distansen, bør det ikke by på problemer å klare dette. Du bør ikke bli stående veldig mye i saktegående kø så lenge du kan bruke kollektivfeltet inn mot Oslo. En elbil bruker naturligvis også strøm når den står stille, derfor kan det være skummelt hvis det går altfor sakte.

Det vil være viktig at du fullader til du skal av gårde hver morgen. Sannsynligvis vil du også det meste av året kunne komme deg tur/retur med en lading, men jeg vil helt klart anbefale at du også kobler bilen til et strømuutak mens du er på jobben. Da bør du være helt trygg.

Å kjøre elbil handler også mye om erfaring. Etter hvert ”kjenner” du bilen din godt og lærer smarte triks som gjør at du får mest mulig kilometer ut av hver lading. Jeg har selv opplevd å bli skikkelig hekta på måleren som viser hvor mye rekkevidde det er igjen – og dermed kjøre så økonomisk som overhodet mulig. Og det skader jo ikke å ha noen ekstra utfordringer når man sitter og pendler hver eneste dag.

Lykke til med elbil-prosjektet!