Revisjonshistorikk [tilbake]

Hei du!

Renault Alpine er nok den første jeg også tenker på her. Det er steintøffe biler, enten du velger en Alpine A110 eller om du går for den nyere A310. Må nok innrømme et jeg tross alt har A110 som en liten favoritt her.

Det er liksom Renault som har vært størst på de litt sporty variantene i frankrike. De har til gjengjeld klassikere som Renault 8 Gordini og 17 Gordini. Og ikke minst Renault Sport Spider – det er en hard core sportsbil.

Citroen SM som ble produsert, mellom 1970 og 1975 er jo også en flott bil – ikke sportsbil kanskje – men den har i alle fall Maserati motor om ikke annet.

Et annet alternativ kan være Peugeot 504 Coupe eller cabriolet. Flotte, linjelekre biler med Pininfarina-karosseri og ofte med en 2,7 liter V6-motor på ca 150 Hk under panseret. Jeg kjørte Rally Mote Carlo Historiqe med en slik tidligere i år.

Eller hva med en Peugeot 205 GTI med 1,9-liter på 130 hk? Det er en morsom liten tass det også.

Det kan jo selvfølgelig diskuteres i det vide og det brede hva som er sportsbil – og hva som ikke er det, men jeg håper i alle fall at du fikk noen tips og ideer her!