Revisjonshistorikk [tilbake]

Hei Emil. Denne utfordringen har jeg hørt om før! :) Det er ikke mange biler som strengt tatt fungerer når du skal inn med tre skikkelig barneseter. Her er mine forslag:

Ford S-Max: Dette er Broom-favoritten i denne klassen. En stor og rommelig bil som i tillegg er morsom å kjøre. For rundt 270 000 kroner har du mye å velge mellom. De fleste har sju seter (anbefales, femseters S-Max er tungsolgt) og har 1,8-liters diesel. Ikke racerbil, men det duger.

Toyota Verso: Ikke like mye plass som i S-Max, men forbausende diger inni i forhold til størrelsen. Fin og supersmart bil som det er veldig lite tull med. Men unger sitter litt lavt, derfor bør du teste den med ungene i før du eventuelt kjøper.

VW Touran: Denne har vært med noen år og det er mye å velge mellom. Jeg anbefaler 2,0 TID, eventuelt den eldre 1,9-literen og gjerne i Highline. Da både er - og føles den - litt mer eksklusiv enn basis-utgavene. Alder er ikke så viktig, finn en bil med kurant kilometerstand og som bærer preg av fin bruk.

Dette er bare tre eksempler - det finnes mange flere. Og hvis du ikke trenger diger sjuseter, bør du også kikke litt på Mercedes E-klasse. Det er en av få stasjonsvogner som faktisk rommer tre barneseter side-om-side.

Selge privat eller innbytte? Jeg ville forsøkt å selge privat først, er redd du ikke vil få veldig bra pris på denne i innytte nå. Når du ikke kommer med innbyttebil er det gjerne også lettere å prute litt ekstra på prisen. Det er absolutt smart å gjøre bilen "ferdig" før du skal selge. Klarer du å finne en av kandidatene over som bruktbil hos en Saab-forhandler, kan nok det være veldig smart. Lykke til med valget!