Revisjonshistorikk [tilbake]

Heisann!

Lancia er et kult, annerledes og morsomt merke, med mange flotte biler. Monte Carlo og Stratos bare blant favorittene bare for å nevne to. Man kunne jo forsatt med Delta Integrale, Fluvia, Gamma - ja i det hele tatt, det er mange godbiter å ta av...

Jeg hadde også sansen for den langt mer folkelige Beta som du kanskje husker fra 70-tallet. Holdt faktisk på å kjøpe en slik for noen år siden. Av alle ting fikk vi den i innbytte der jeg jobbet.

Og det gleder meg oppriktig og stort de få gangene jeg møter en Lancia langs den Norske landeveien - ny eller gammel - men det skjer dessverre ikke så ofte.

Når det er sagt så må jeg innrømme at jeg "sliter litt" med designet på nyere Lancia slik som for eksempel Thesis og Ypsilon. Det er rimelig sært og annerledes og selv om entusiastene sikkert er uenig med meg så tror jeg nok allikevel at den store allmuen blant befolkningen er enig med meg i dette. Dette sammen med rykter om litt småfrynsete kvalitet og ikke den store suksessen blant de som har importert merket til Norge tidligere utgjør i sum at jeg ville nok investert mine hardt beskattede og oppstarte sparepenger i andre prosjekter en import av Lancia biler.

Men for all del - jeg håper inderlig at det finnes noen der ute som ser potensialer jeg ikke ser - og som kanskje har mere penger og som tør å satse.

Jeg har sagt det før og sier det mer enn gjerne igjen: Jeg skulle gjerne sett et langt større mangfold av biler på Norske veier!