Revisjonshistorikk [tilbake]

\"Det er da ingen regel at piggdekk eller andre dekk skal ha rotasjonsretning? Noen mønstre er like uansett hvilken vei de monteres. Snu to av dekkene mot de andre to slik at de står slik de vil være på bilen, så ser du om det ikke spiller noen rolle med rotasjonsretning.

Er det et tydelig V-mønster skal rotasjonsretning være som på en traktor eller type skigåendes fiskebeinsmønster i fartsretningen.

Etter at de er tatt i bruk bør de dog benyttes på samme side av bilen ut levetiden, så piggene ikke faller ut for tidlig.\"

Sommerdekkene har i hvertfall rotasjonsretning. Også kalt ROTATION markert med en pil etter det som indikerer hvilken retning dekket skal rulle i. Det er nå det i hvertfall på sommerdekkene mine.

Det jeg mener er at dekkene ser helt like ut, altså mønsteret er det samme på alle fire dersom de står på en rekke. I mine øyne så virker det rett og slett merkelig. Det ser ut som 4 stk dekk som skal være på venstre eller høyre siden. så tar du den på den andre siden så virker det som at det skal rulle motsatt retning en dekkene på motsatt side. Det er litt rart eller vanskelig å forklare det. Det var i hvertfall tydelig der og da da jeg satte de på. For mønsteret ruller i hvertfall ikke i samme retningen på venstre og høyre side.