Revisjonshistorikk [tilbake]

Hei Amund. Dette spørsmålet har nesten blitt en liten ”gjenganger” etter hvert. Det er mange som har lyst på denne bilen, men som er veldig i tvil om de skal ta sjansen. Jeg skjønner begge deler.

Sharan og søsknene Galaxy og Alhambra har veldig mange styrker. Det er en praktisk, stor og ganske komfortabel bil. Perfekt for småbarnsfamilier, selv om ting som seteløsningene nå begynner å bli litt gammeldags (på de fleste konkurrentene kan du nå felles baksetene flatt ned i gulvet, det kan du ikke på disse).

Men – det er altså et men. Kvaliteten har vært det store problemet gjennom hele levetiden. Det var spesielt ille i starten, men mange feilene var med gjennom hele livsløpet. Dessuten er kvaliteten helt klart ujevn. Jeg har hørt om eiere som har hatt omtrent null problemer – mens andre nesten ikke har fått kjørt bilen mellom alle verkstedturene.

Dette var et samarbeidsprosjekt mellom VW og Ford og bilen ble bygget i Portugal. Det er tydelig at det nok ikke var den beste oppskriften på å bygge bil…

Men konkret til ditt tilfelle: Når du får bilen til en gunstig pris (jeg regner med at du har sjekket litt i markedet) og i tillegg kjenner forhistorien godt, behøver ikke dette være så dumt. De første bilene var verst - i 2004 hadde de begynt å få skikk på de.

Jeg vil anbefale en grundig test av bilen før du kjøper den. Og ha også en liten ”konto” i bakhånd til eventuelle reparasjoner, slik at ikke hele familieøkonomien knekker den dagen det oppstår noe som koster penger.

Bilen er jo tross alt sju år, det betyr at mye kan gå i stykker på den, nesten uansett hva slags bil du kjøper.

Lykke til!

Antall visninger