Revisjonshistorikk [tilbake]

Det har seg sånn at du ikke har problemer med å låse opp dørene, men når du drar i håndtaket så vil ikke disse åpne seg? Dette problemet er helt vanlig på Golf 3.

Problemet ligger da i selve låsekassa inne i døra. Fettet inne i disse har sannsynligvis blitt så skittent og så gammelt at det nå fryser. Når du til slutt får åpna dørene har jeg selv erfaringer med at det kan hjelpe(midlertidig) å smøre opp låsekassene med noe tyntflytende fett som ikke fryser (Jeg har brukt PTFE-fett fra biltema).

Når døra er helt åpen så ser du ytterst på denne en mekanisme som matcher med \"låsepinnen\" bakerst i døråpningen. Dersom du sprayer fettet inn i og rundt alle åpninger du finner i denne mekanismen på døra og åpner/lukker døra mange ganger mens du holder på vil du få smurt opp mekanismen til en viss grad.

For en mer permanent fiks må hele låsekassa tas ut, fra hverandre, gjøres ren og smøres opp igjen med ordentlig låsefett. Ellers får du også kjøpt låsekassene nye diverse steder, men de koster noen kroner.

Håper dette er til hjelp.

Antall visninger