Revisjonshistorikk [tilbake]

Hei

Porsche Cayenne er helt klart tøffe biler som nå begynner å bli så pass billige at de er tilgjengelige for menigmann også.

Det er imidlertid en del ting man bør tenke over før man kliner til og oppfyller bildrømmen.

De første par årgangene var plaget med en del små-rusk rent kvalitetsmessig, så disse kan det være lurt å styre unna. Mange biler kar kommet inn som bruktimport fra USA, disse oppleves som mindre kurante enn ditto biler med Europeiske spesifikasjoner, og skal derfor ligge noe under disse i pris. I dette segmentet så er også kombinasjonen farget, utstyr og motor viktig – kanskje særlig med tanke på gjensalg. Skal du ha hengerfeste så kan dette bli svinedyrt om bilen ikke er forberedt for dette (Ca 50 000 kr….)

Og som vanlig: God servicehistorikk og gjerne en fersk EU-kontroll og en tilstandsrapport fra NAF eller en forhandler er å anbefale. En bruktbil-garanti er også betryggende.

Bilene er generelt gode og kommer ofte godt ut i forskjellige kvalitetstester, men de er dyre og forsikre, de bruker mye bensin og når noe går i stykker så er de dyre å reparere. Vi snakker altså om et bilhold som vil koste deg godt over gjennomsnittet. Derfor bør man ha økonomi til å bære dette bilholdet selv om det kommer på uforutsette utgifter – det er altså lurt å ha en liten buffer i bakhånd.

Hvis jeg skal anbefale deg en bil så måtte det blitt en 2005 modell med V6-motoren på 250 hk. Du må / bør nok legge minst 450 000 kroner i potten for et pent eksemplar med ca 130 000 km på tellerverket.

Ønsker deg lykke til med drømmebilen!