Revisjonshistorikk [tilbake]

Nå er ikke jeg Benny, men slenger meg med likevel siden det er langhelg:

Både Picanto og Sirion er bra bruktbiler. Helt feilfrie er brukte biler aldri når man ser på modellen i sin helhet, men disse to er mer pålitelige enn gjennomsnittet for klassen (og også bedre enn Polo). Kia\'s dårlige rykte stammer nok fra litt tilbake i tid, og er ufortjent på nyere modeller. Her er det gode sjanser for å kjøpe en mer eller mindre feilfri bil!

Altså generelt veldig bra biler, men er det først feil på disse så er følgende mest vanlig: På begge bilene kan bremsene bli litt fort slitt, problemet er kanskje størst på Sirion hvor det gjerne er flere deler som må byttes og dermed mer kostbart. Begge bilene kan ha litt problemer med lys, særlig høyderegulering av frontlys. (Problemer med bremser og lys er veldig vanlig på veldig mange biler) Picanto kan også få problemer med den elektroniske motorstyringa (\"hjernen\") på enkelte biler. Picanto er imidlertid en bil som er veldig pålitelig også ved høyere km-stand, den holder seg altså godt.

Personlig ville jeg foretrukket en 05 Picanto fremfor en 03 Sirion, men det er lite som skiller dem. Generelt tips: vær obs på at dette er litt \"jentebiler\", og når du skal ha bilen på service kan det være ekstra lønnsomt å sjekke pris flere steder ;)

Vil du vite hva Broom mener om disse generelt kan du se på:

http://www.tv2underholdning.no/broom/kia/picanto/2009/ http://www.tv2underholdning.no/broom/daihatsu/sirion/2008-2009/