Revisjonshistorikk [tilbake]

Hei. Importøren regner med å selge mest av (ca 60%) nye Sportage med med 1,7-liter diesel og forhjulstrekk. Sikkert mye på grunn av prisen – du sparer nemlig en del på å velge den framfor en med firehjulstrekk.

Og det er kanskje også en liten trend i at mange med de litt mindre ”SUV-ene” fortrekker forhjulstrekk. Et godt eksempel på det er Nissan Qashqai, der mer enn 85 % av bilen leveres med nettopp forhjulstrekk.

Når det gjelder Kia Sportage, så hadde jeg personlig valgt den med firehjulstrekk. Del for at det som du sier er ”kjekt å ha” men også for at jeg tror utgaven med firehjulstrekk vil holde seg noe bedre i pris som bruktbil – og i mellomtiden så slipper jeg å bekymre meg for om jeg kommer fram dit jeg skal.

Det skal legges til at jeg er glad i å gå på og stå på ski og derfor er en del på fjellet om vinteren. Men om du bor i byen, eller et annet sted med lite snø og kjører lite på vanskelig føre og dårlig vei, men vil ha en bil du sitter høyt i så gjør du absolutt ikke noe feil i å velge den med tohjulstrekk heller. Fin bil er det uansett. Men altså: Mit t førstevalg er Sportage med firehjulstrekk.