Revisjonshistorikk [tilbake]

Mornings Gry.

Varebil-registreringen kommer egentlig ene og alene pga norske avgifter på masse hk, vekt og utslipp. Så blei dyr som 7-seter i Norge. Finnes noen av de på finn.no, men hovedsaklig vareiler med 2 seter ja og masse lasteplass. Men har altså ingenting med lengden å gjøre.

Ang Commandern, som eg selv har eid i halv-annet år no, så er motoren, 3,0 CRD Diesel, Mercedes sin 320 CDI motor og tilhørende girkasse, så disse skal være meget solide og velutprøvde. Henger sammen med da de lå under Daimler Chrysler sammenslåingen.

Forøvrig er Commandern Jeeps svar til de som trenger 7-setere, da Grand Cherokee kun leveres med 5.

Hvis du kjøper varebil, vær obs på at deleveggen for alt i verden IKKE må være flyttet bakover, da en eneste kontroll av Statens Vegvesen/Tollvesenet vil utløse fulle personbilutgifter(for tiden ca 240000,- på min 07-modell!) Uansett hvilken unnskyldning du måtte komme med..

En svakhet med bilen kan kanskje være elektriske småfeil. Men bilen er produsert på Magna Steyr-fabrikken i Østerrike, så holder forhåpentlig god kvalitet i mange år..;)

Vær obs på en kjent rustsvakhet i bakluken rundt nummerskiltet, dette utbedres på garanti.

Firhjulstrekksystemet er av Jeeps mest avanserte og med lavgir, så bilen drar seg frem i det meste i god gammel Jeep-stil..

Forbruket ligger på ca litern på langkjøring, og ca 1,3 på bykjøring.

Finnes i tre utgaver: Sport, Limited og Overland, fra billig til dyrest. Overland har alt av utstyr og \"styling\", inkl, navi, ryggekamera, el.åpning av bakluke.

Facelift kom i 2008, der de bl.a har fått annen stereo/navi med bluetooth. Fikk også \"hill descent control\" fra dette året(styrer hastighet nedover i svært bratte bakker, brukes helst off-road).

Bilen er ellers meget var for dekk, da eg skiftet sommerdekk fra de originale Bridestone til Nokian Hakka SUV, fikk eg en helt ny bil! De originale ga en litt svømmende følelse og styrepresisjon, som forandret seg totalt med ordentlige dekk. Og kjøp ordentlige vinterekk til en så tung bil, det er mye kilo i bevegelse ned de bratte glatte veiene om vintern..

Lykke til!!