Revisjonshistorikk [tilbake]

Har selv en 2009 modell 140HK TDCI automat med 110000km på telleren. Fantastisk trekkbil. Trekker selv campingvogn på to tonn etter den, hvert år til Italia eller Kroatia. Her blir bilen virkelig satt på prøve både med tanke på kjørestrekning, hastighet, stigninger og varme.

Automatkassa fungerer eksemplarisk. For å bevare kassa best mulig er det viktig at den ikke girer for mye opp og ned, eller legger seg på et \"mellomgir\". med stor tilhenger bak, sliter dette enormt på kassa. Å sette kassa i sport hjelper noe ettersom den ikke girer opp og ned fullt så raskt som i Drive. Bruker du Sport får du høyere turtall, noe som ikke kjøler girkassa, men faktisk utsetter den for mer varme. Oljekjøleren til girkassa sitter foran som regel under radiatoren eller i kombinasjon med denne og kjøles av luften.

Best bevaring av girkassa og faktisk mest avslappende kjøring får du ved å kjøre girkassa i manuell ved trekking av tyngre henger. Prøv å holde turtallet rundt 1800-2200 omdreininger da du har mest moment.

Utover dette fungerer kassen utmerket. selv skifter jeg olje hvert år på girkassa for å sikre best mulig olje hele tiden. Har ikke hørt om problemer med girkassene fra Mondeo 2007 og nyere, men tidligere modeller med TDCI og automat hadde noen problemer da de gamle kassene var litt svake.